Piskóta készítése
Hozzávalók :
20 cm-es forma
- 4 tojás
- 8 ek víz
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- késhegynyi szb
24 cm-es forma
- 5 tojás
- 10 evőkanál hideg víz
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- mokkáskanál szódabikarbóna
26 cm-es forma
- 6 tojás
- 12 ek víz
- 27,5 dkg porcukor
- 30 dkg liszt
- 1 mokkásk szb
26 cm-es forma
Elkészítés :
- A tojásokat a cukor 2/3-ad részével habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a vizet, még tovább verjük
- A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, hogy megálljon a habverőn. Kb 5 percre beteszem a fagyasztóba, így pillanatok alatt felverődik
- A szódabikarbónát az átszitált liszthez keverjük .
- Fakanállal a tojássárgához adjuk , és óvatosan felváltva a habbal összekeverjük, hogy ne törjön .
- kb 40 percig tűpróbáig , előmelegített sütőben sütjük, rácson kihűtjük. Csak ha teljesen kihűlt, töltsük meg
A sütési idő az ettől eltérő méretnél változik