családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

 Caponata

   
 

  Így láttam Bede Robitól :

  Macerásnak tűnik , de hamar elkészül

 Hozzávalók :

 

  •  10 dkg fenyőmag
  • kb 3 dl olaj
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db 150 ml-es paradicsom szósz
  • szárzeller ( halványító )
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor medve hagyma ( elhagyható )
  • 3-4 újhagyma szára
  • 10 dkg mazsola
  • só , bors, bazsalikom
  • 1 ek méz

 Elkészítés 

  1.   Az összes hozzábalót, kb 1 cm-es kockákra vágjuk .
  2. A fenyőmagot egy mélyebb teflon edényben aranybarnára pirítjuk , félretesszük .
  3. Ebbe a serpenyőben kb 1,5 dl olajon, üvegesre pirítjuk a padlizsánt , sózzuk ,borsozzuk , félretesszük .
  4. Pár kanál olajon aranyszínűre pirítjuk a vörös hagymát , rátesszük a cukkinit , paradicsomot , zellert, és minden mást . Sózzuk, borsozzuk , és egy kicsit összefőzzük .
  5. Hozzákeverjük a padlizsánt , és a fenyőmagot a tetejére szórjuk .