Caponata
Így láttam Bede Robitól :
Macerásnak tűnik , de hamar elkészül
Hozzávalók :
- 10 dkg fenyőmag
- kb 3 dl olaj
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 db 150 ml-es paradicsom szósz
- szárzeller ( halványító )
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor medve hagyma ( elhagyható )
- 3-4 újhagyma szára
- 10 dkg mazsola
- só , bors, bazsalikom
- 1 ek méz
Elkészítés
- Az összes hozzábalót, kb 1 cm-es kockákra vágjuk .
- A fenyőmagot egy mélyebb teflon edényben aranybarnára pirítjuk , félretesszük .
- Ebbe a serpenyőben kb 1,5 dl olajon, üvegesre pirítjuk a padlizsánt , sózzuk ,borsozzuk , félretesszük .
- Pár kanál olajon aranyszínűre pirítjuk a vörös hagymát , rátesszük a cukkinit , paradicsomot , zellert, és minden mást . Sózzuk, borsozzuk , és egy kicsit összefőzzük .
- Hozzákeverjük a padlizsánt , és a fenyőmagot a tetejére szórjuk .