Almás kekszes
Hozzávalók :
- 40 dkg szögletes keksz ( 2 cs cukros, a cukornélküli keményebb)
 - 1,5 kg alma
 - reszelt citromhéj
 - fahéj
 - 10 dkg cukor
 - 3 cs vanillás puding
 - 3 dl víz
 
Elkészítés :
- Egy 25X40 cm-es tepsit keksszel szorosan kirakunk
 - Az almát annyi vízzel, hogy éppen ellepje, kompótnak megfőzzük . Kicsit hűtjük, összeturmixoljuk .
 - A pudingot a 3 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük, és a turmixolt almához adjuk, sűrűre főzzük .
 - Forrón a kekszre öntjük .
 - Tetejét is kirakjuk keksszel . Kissé hűtjük, pár órára hűtőbe tesszük . Keksz mentén felszeleteljük
 - Tetejét csokival be lehet vonni.