családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Babapiskóta, karamellás krémsajttal

Hozzávalók krém :

  • 2 cs karamellás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 7 ek cukor
  • 40 dkg mascarpone

Csokikrém :

  • 2 ek cukor
  • 1 ek kakaópor
  • 2 dl víz
  • 5 dkg margarin
  • 2 cs babapiskóta
  • 3 ek rumaroma

Tetejére :

  • 5 dl tejszínhab
  • 2 cs habfixáló
  • 2 ek porcukor

 

Elkészítés :

  1. A 7 evőkanál cukorból kis lángon karamellt készítünk, közepesen barna színűre , de vigyázva, ne égjen meg . Felöntjük 5 dl tejjel , és lassú tüzön a karamellt felolvasztjuk .
  2. A maradék tejjel simára keverjük a pudingot ,  a karamelltes tejet ráöntjük , együtt sűrüre főzzük  kihűtjük , és hozzákeverjük a mascarpónét .

  3. A csokikrém hozzávalóit , megfőzzük, egy kicsit hűtjük , és egyesével a piskótákat gyorsan megmártjuk benne . Egy 36X21-cm-es tálcára sorakoztatjuk, ami köré keretet tettem . Megkenjük krémmel , újra csokiba mártott piskóta következik , jó szorosan , újra krém jön .
  4. Tetejét a felvert tejszínnel díszítettem , és egy kis csokit csorgattam rá .