Babapiskóta, karamellás krémsajttal
Hozzávalók krém :
- 2 cs karamellás pudingpor
- 9 dl tej
- 7 ek cukor
- 40 dkg mascarpone
Csokikrém :
- 2 ek cukor
- 1 ek kakaópor
- 2 dl víz
- 5 dkg margarin
- 2 cs babapiskóta
- 3 ek rumaroma
Tetejére :
- 5 dl tejszínhab
- 2 cs habfixáló
- 2 ek porcukor
Elkészítés :
- A 7 evőkanál cukorból kis lángon karamellt készítünk, közepesen barna színűre , de vigyázva, ne égjen meg . Felöntjük 5 dl tejjel , és lassú tüzön a karamellt felolvasztjuk .
-
A maradék tejjel simára keverjük a pudingot , a karamelltes tejet ráöntjük , együtt sűrüre főzzük kihűtjük , és hozzákeverjük a mascarpónét .
- A csokikrém hozzávalóit , megfőzzük, egy kicsit hűtjük , és egyesével a piskótákat gyorsan megmártjuk benne . Egy 36X21-cm-es tálcára sorakoztatjuk, ami köré keretet tettem . Megkenjük krémmel , újra csokiba mártott piskóta következik , jó szorosan , újra krém jön .
- Tetejét a felvert tejszínnel díszítettem , és egy kis csokit csorgattam rá .