családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Gesztenyés szelet

  

  Hozzávalók :

  •   20 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1/2 üveg rumroma
  •  kevés víz

  Krém:

  • 2 cs vaniliás pudingpor
  • 1/2 l tej
  • 1/2 üveg rumaroma
  • 5 dkg cukor  
  • 20 dkg gesztenyemassza

  Tetejére :

  • 0,5 l habtejszín  
  • 1 cshbfixáló
  • 1 ek cukor
  • 1-2 dkg csokiforgács

  Elkészítés :

  1. A kekszes alapot összegyúrom. és egy sima lapra vizes kézzel kb 30x30 as méretre simítom.(kb kisujnnyi vastagra)
  2. A pudingot megfőzöm, folpackkal letakarva kiűtöm. A margarint a cukorral kiabosítom, beleteszem a gesztenyemasszát, a kihűlt pudinggal összekeverem.
  3. Keretet teszek a kekszes alap köré, rákenem a gesztenyés krémet. A tejszínt a cukorral habbá verem, kb felénél beleteszem a habfixet , és rákenem a krémre. Tetejére csokit reszelek.