Habos epres sütés nélkül
Hozzávalók :
- 2 X 20 dkg babapiskóta
- 500 g natúr joghurt
- 13 dkg porcukor
- 5dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 1 púpos evőkanál zselatin
- 2-3 evőkanál víz
- 4 evőkanál rumaroma
- 500 g eper
- 2-3 dl tej
Elkészítés :
- A tejszínt kemény habbá verjük a 1/3-ad porcukorral
- A zselatint a vízbe beáztatjuk, kissé felmelegítjük , a joghurtba belekeverjük a maradék cukrot, citromhéjat, a folyós zselatint,a felvert tejszínt, és az eper felét turmixolva .
- A babapiskóták felét egyeséval a rumos tejbe bemártjuk, egy 20X28-as tepsibe szorosan egymás mellé letesszük .Ráöntjük a tejszínes krémet, tetejét is kirakjuk bemártogatott piskótával. Pár órát hűtőben dermesztjük. Tetejét eperszemekkel díszítjük .