családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Kekszes gesztenyés tekercs

Kekszes gesztenyés tekercs

Hozzávalók tészta

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 18 dkg margarin
  • 8 dkg cukor
  • 2 ekanál rumaroma
  • 1 evőkanál kakaó

Krém:

  • 25 dkggesztenyemassza
  • 12 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rumaroma

Elkészítés:

  1. A kekszes hozzávalókat összegyúrjuk (ha nem áll össze, egy kevés vizet adhatunk hozzá ).
  2. Egy kb 30 cm hosszú alufóliára simítjuk vizes kézzel.
  3. A krémhez a kiolvasztott gesztenyemasszát robotképpel a többi hozzávalóval kihabosítjuk, és a kekszes alapra kenjük.
  4. Az alufólia segítségével szorosra tekerjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
  5. Vékonyra szeletelve tálaljuk.