Fánk

Hozzávalók :
- 0, 5 kg liszt
- 6 dkg porcukor
- 4 dkg margarin
- 1 cs vanilliáscukor
- 2 evőkanál rumaroma
- 4 tojássárga
- 4 dkg élesztő
- 1.5-2 dl langyos tej
- csipet só
- 1/2 citrom reszelt héja
- lekvár a tetejére
- olaj a kisütéshez
Elkészítés :
- Az élesztőt kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk. A margarint a cukrokkal kihabosítjuk .
- A masszához hozzáadjuk a többi hozzávalót , apránként a tejet ,hogy kicsit keményebb galuskatésztát kapjunk .
- Jól bedagasztjuk, amikor sima, hólyagos, és a táltól elválik, tetejét lelisztezzük, és kb 1,5-2 órát kelesztjük .
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk, a lisztet leseperjük ,nagy pogávsaszaggatóval kiszúrjuk, letakarva még kelesztjük 30 percet .
- Bő forró olajban először kis lángon lefedve, sütjük .Ha szép arany színű az alja, akkor megfordítjuk, és a másik oldalát nagy lángon megsötjük .
- Az olajat lecsepegtetjük. Porcukorral, és lekvárral tálaljuk .