Amerikai krémes
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 2 ek. kakaópor
- 7 tojássárga
- 1 cs. sütőpor
- 11 ek. víz
- 2 ek. olaj
Krém:
- 6 dl tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 7 ek. cukor
- 7 tojásfehérje
Hab:
- 4 dl tejszín
- 2 cs. habfixálópor
- 2 ek. cukor
Díszítés:
- 10 dkg reszelt csokoládé
Elkészítés:
-
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük hozzáadjuk az olajat , vizet és végül a lisztben elkevert kakaóport , sütőport.
-
25×30cm-es papírozott tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.
-
A krémhez a pudingot elkeverjük kevés tejjel a többit felforraljuk , közben a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük , a felforrt tejet a pudingra öntjük és sűrűre főzzük majd belekeverjük a fehérje habot.
-
A tésztára kenjük a pudingot és további 15 percet sütjük.
-
Kihűlés után a felvert tejszínhabot simítjuk a krémre és reszelt csokoládéval díszítjük a tetejét.
-
Hűtőben dermesztjük 2 órát , kockára vágva tálaljuk.