családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Amerikai krémes

Hozzávalók:

- 20 dkg liszt

- 20 dkg cukor

- 2 ek. kakaópor

- 7 tojássárga

- 1 cs. sütőpor

- 11 ek. víz

- 2 ek. olaj

Krém:

- 6 dl tej

- 2 cs. vaníliás pudingpor

- 7 ek. cukor

- 7 tojásfehérje

Hab:

- 4 dl tejszín

- 2 cs. habfixálópor

- 2 ek. cukor

Díszítés:

- 10 dkg reszelt csokoládé

Elkészítés:

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük hozzáadjuk az olajat , vizet és végül a lisztben elkevert kakaóport , sütőport.

  2. 25×30cm-es papírozott tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük.

  3. A krémhez a pudingot elkeverjük kevés tejjel a többit felforraljuk , közben a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük , a felforrt tejet a pudingra öntjük és sűrűre főzzük majd belekeverjük a fehérje habot.

  4. A tésztára kenjük a pudingot és további 15 percet sütjük.

  5. Kihűlés után a felvert tejszínhabot simítjuk a krémre és reszelt csokoládéval díszítjük a tetejét.

  6. Hűtőben dermesztjük 2 órát , kockára vágva tálaljuk.