Csokis epres.
Hozzávalók :
piskóta :
- 5 db tojás
- 10 ek víz
- 30 dkg porcukor
- 27 dkg liszt késhegynyi szódabikarbóna
Csokiskrém :
- 2 cs főzős csokipuding
- 0.5 l tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 ek kakaópor
Epreskrém :
- 330 g natúr joghurt
- 20 dkg porcukor
- 1 kg eper
- 1 púpos ek zselatin
Tetejére :
- 10 dkg bevonócsoki
- 10 dkg margarin
Elkészítés :
- A hozzávalókból piskótát készítünk 30X35 cm-es papíros tepsiben . Ha kihűlt ketté vágjuk .
- A csokis krémhez a pudingot megfőzzük, kihűtjük, és ha kihűlt a porcukorral kihabosított margarint belekeverjük .
- Az epret leturmixoljuk ,joghurtot, porcukrot belekeverjük . A zselatint kevés hideg vízben beáztatjuk, hogy megduzzadjon .Kissé felmelegítjük, ne forrjon, és ha kihűlt a zselatin , a krémhez hozzákeverjük .Hűtőbe tesszük dermedni .
- Az egyik lapot letesszük egy sima felületre , a csokikrémet rákenjük . Ha elég szilárd az eperkrém, legalább félig legyen megdermedve, különben kifolyik, rásimítjuk, a csokikrémre. Rátesszük a másik piskótalapot, és újra a hűtőben dermesztjük .
- Gőz fölött a csokibevonót felolvasztjuk, beletesszük a margarint .Habverővel átkeverjük, hogy csomómentes legyen, és a süti tetejére kenjük .