Csupa csoki
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 132 g liszt
- 120 g cukor
- 8 g olaj
- 18 g kakaópor
- 3 g sütőpor
Krém:
- 4 db tojás
- 12 dkg cukor
- 2 ek kakaó
- 1 narancs reszelt héja
- 25 dkg margarin
Bevonat:
- 1 dl víz
- 5 dkg cukor
- 3 ek. kakaópor
- 3-4 ek lekvár
Elkészítés:
-
A tojássárgáját 2/3 cukorral habosra keverjük. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a kakaóport. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük majd óvatosan a sárga masszába bele forgatjuk és a lisztes keveréket is hozzákeverjük.
-
2 db 32×32 cm-es papírozott tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben , légkeveréses módon ,14 perc alatt megsütjük.
-
A krémhez az egész tojásokat egy lábasba teszem, a cukorral, kakaóval habverővel kikeverem , a reszelt narancshéjat hozzákeverem. Gőz fölött kevergetve besűrítem .Ha kihűlt a kihabosított margarinnal összekeverem.
-
A kihűlt piskótát megtöltjük a krémmel, rárakjuk a másik lapot. A felső lapot forró lekvárral vékonyan lekenem
-
A bevonáshoz jó sűrűre főzzük a csokoládé hozzávalóit és a sütemény tetejére simítjuk.
-
Hűtőben dermesztjük 2 órát.