Duna hullám
Hozzávalók:
- 1 ü. meggybefőtt
- 25 dkg margarin
- 5 db tojás ( L -es)
- 10 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpror
- 2 ek kakaó
Krém:
- 25 dkg margarin
- 7 dkg porcukor
- 2 cs vaniliás pudingpor
- 7,5 dl tej
Tetejére :
- 2, 5 víz
- 3 ek kakaó
- 3 ek cukor
Elkészítés:
-
A meggyet lecsepegtetjük. A margarint a cukorral kikeverjük a tojásokat egyenként beledolgozzuk ,mindig meg kell várni , amíg a tojás elkeveredik a masszával , majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Óvatosan belekeverjük a meggyet. Margarinnal kikent 25×40cm-es tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőfokot 150 fokra levéve, további 15 percog sütöm.
-
A krémhez a tej 3/4 részét felforraljuk, a pudingot kikeverjük egy kevés tejjel és a felforrt tejet beleöntjük, besűrítjük.
-
A margarint a porcukorral habosra keverjük , a kihűlt pudingot apránként adagolva, összekeverjük és a kihűlt tészta tetejére kenjük.
-
A vízben a cukrot, és a kakaót sűrűre felfőzöm, kevergetve kihűtöm, és a puding tetejére kenem. Pár órára hűtőbe hűtöm .