családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Epres joghurtos szelet

Hozzávalók:

SÁRGA PISKÓTA :

 
  •  6 tojás
  • 12 evőkanál víz
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg liszt 
  •  késhegynyi szódabikarbóna

KAKAÓS PISKÓTA :

  •  3 tojás
  •  6 evőkanál víz
  • 10 dkg porcukor
  • 12,5 dkg  liszt
  •  2 evőkanál kakaópor

Krém :

  • 5 dl tej
  •  2 cs. tejszínes pudingpor
  •  10 dkg cukor
  • 25 dkg eper
  •  5 dl epres joghurt
  •  5dl tejszín +5 dkg porcukor
  •  2 evőkanál zselatin
  •  1,2 dl víz

Tetejére :

  •  25 dkg eper
  • 2 cs piros tortazselé
  •  2,5 dl víz

Elkészítés :

  1. A hozzávalókból a szokásos módon piskótát készítünk , mindkettőt 30X23-as tepsiben megsütjük .A sárgát, miután kihűlt keresztben félbevágjuk.

  2. A krémhez először megfőzzük a pudingot . A pudingokat egy lábosban egy kevés tejjel kikeverjük, a többi tejet egy másik lábosban a cukorral felforraljuk , és a pudingra öntjük, felforr, besűrítjük ,ha kihűlt, hozzákeverjük a joghurtot és a fekockázott epret .

  3. A zselatint, egy kevés vízzel megduzzasztjuk, folyóssá langyosítjuk , majd a joghurtos krémhez adjuk . A tejszínt a porcukorral habbá verjük, és azt is a krémhez adjuk .

  4. Egy  kevés krémet félreteszünk, a tetejére . Az egyik sárga lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a barna lapot, újra krémet kenünk, rátesszük a sárga lapot .A tetejét vékonyan megkenjük a maradék krémmel .

  5. Az epret felkockázzuk, a tetejére tesszük ,és zselatinnal bevonjuk .