Epres joghurtos szelet
Hozzávalók:
SÁRGA PISKÓTA :
- 6 tojás
- 12 evőkanál víz
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
KAKAÓS PISKÓTA :
- 3 tojás
- 6 evőkanál víz
- 10 dkg porcukor
- 12,5 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Krém :
- 5 dl tej
- 2 cs. tejszínes pudingpor
- 10 dkg cukor
- 25 dkg eper
- 5 dl epres joghurt
- 5dl tejszín +5 dkg porcukor
- 2 evőkanál zselatin
- 1,2 dl víz
Tetejére :
- 25 dkg eper
- 2 cs piros tortazselé
- 2,5 dl víz
Elkészítés :
-
A hozzávalókból a szokásos módon piskótát készítünk , mindkettőt 30X23-as tepsiben megsütjük .A sárgát, miután kihűlt keresztben félbevágjuk.
-
A krémhez először megfőzzük a pudingot . A pudingokat egy lábosban egy kevés tejjel kikeverjük, a többi tejet egy másik lábosban a cukorral felforraljuk , és a pudingra öntjük, felforr, besűrítjük ,ha kihűlt, hozzákeverjük a joghurtot és a fekockázott epret .
-
A zselatint, egy kevés vízzel megduzzasztjuk, folyóssá langyosítjuk , majd a joghurtos krémhez adjuk . A tejszínt a porcukorral habbá verjük, és azt is a krémhez adjuk .
-
Egy kevés krémet félreteszünk, a tetejére . Az egyik sárga lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a barna lapot, újra krémet kenünk, rátesszük a sárga lapot .A tetejét vékonyan megkenjük a maradék krémmel .
-
Az epret felkockázzuk, a tetejére tesszük ,és zselatinnal bevonjuk .