Gesztenyés meggyes
Hozzávalók :
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
Krém :
- 3 dl tej
- 1 cs vanilliás pudingpor
- 5 dkg cukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3+2 dl tejszín
- 1 ek zselatin
- 2 ek víz
- 1 ü meggybefőtt
Elkészítés :
-
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk 25X40 cm-es tepsiben, rácson kihűtjük .
-
A pudingot megfőzzük a cukorral, a 3 dl tejszínt felverjük, a gesztenyét átkeverjük, habosítjuk ,az egészet összekeverjük .
-
A zselatint a vízben megduzzasztjuk, langyosra melegítjük, a krémhez csorgatjuk .
-
A kihűlt piskótára kenjük a krémet ,rászórjuk a lecsepegtetett meggy felét.
-
2 dl tejszínt felverünk, a krémre kenjük, és a meggyet szépen egyenletesen eloszlatjuk a tetején .