családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Mákos-habos szelet

  

  Hozzávalók :

  •  30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 6 dkg cukor

 

  • 20 dkg darált mák
  • kb 1 dl víz
  • 6 dkg cukor
  • 1 ek baracklekvár
  • tetejére 4 db tojásfehérje
  • 4 dkg cukor

   Elkészítés :

  1.   A tészta hozzávalóit, gyors mozdulatokkal összegyúrom, és amíg a mákot megfőzöm, addig folpackkal letakarva, hűtőbe teszem .
  2. A vízben a mákot, a többi hozzávalóval lábosban, kevergetve megfőzöm, kihűtöm .
  3. A tésztalapot 26x34 cm-esre kinyújtom. Zsíros-lisztes tepsibe teszem, villával megszúrkálom. Rásimítom a mákot, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm .
  4. A fehérjét habbá verem, és az elősütött süteményre kenem, még sütöm 10 percig . Ha kissé hűl, akkor szeletelem .