Mákos-habos szelet
Hozzávalók :
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 6 dkg cukor
- 20 dkg darált mák
- kb 1 dl víz
- 6 dkg cukor
- 1 ek baracklekvár
- tetejére 4 db tojásfehérje
- 4 dkg cukor
Elkészítés :
- A tészta hozzávalóit, gyors mozdulatokkal összegyúrom, és amíg a mákot megfőzöm, addig folpackkal letakarva, hűtőbe teszem .
- A vízben a mákot, a többi hozzávalóval lábosban, kevergetve megfőzöm, kihűtöm .
- A tésztalapot 26x34 cm-esre kinyújtom. Zsíros-lisztes tepsibe teszem, villával megszúrkálom. Rásimítom a mákot, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütöm .
- A fehérjét habbá verem, és az elősütött süteményre kenem, még sütöm 10 percig . Ha kissé hűl, akkor szeletelem .