Mákos piskóta csokikrémmel
Hozzávalók mézes lap :
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 ek méz
- 70 g margarin
- csapott mokkásk szód.bb
Mákos pikóta
- 15 dkg liszt
- 10 dkg mák ( darálatlan is lehet , de darált is )
- 6 tojás
- csapott kk szód bb
- 1 dl olaj
- 6 ek víz
Krém :
- 3 db tojássárga
- 15 dkg cukor
- 2 cs csokis pudingpor
- 7 dl tej
- 18 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 ek rumaroma
Tetejére :
- 3 ek kakópor
- 5 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 1,2 dl víz
Elkészítés :
- A mézes lap hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk , és két db 38X22 cm-es lapot nyújtunk, sütünk belőle . Gyorsan sül kb 5 perc .
- A mákot a liszthez keverjük , piskótát elkészítjük, ugyanakkora méretűre , mint a mézes lapot. Nekem elég magas lett , így ketté vágtam .
- A 18 dkg porcukrot kihabosítjuk a margarinnal . A tojássárgáját és ,a 15 dkg cukrot gőz fölött kevergetve sűrüsítjük . A további lépéseket a pudingfőzésnél leírtaknál folytattam . A habos margarinnal összekeverem , és beleteszem a rumaromát .
- Egyik mézes lapot egy tálcára teszem, megkenem a krém egyharmadával , mákos piskóta, krém , mézeslap , mákos piskóta, krém, mézes lap , csokimáz .
- Azt gondoltam ,csak másnap lesz ehető , de finom puha lett a mézes lap, így már du fogyaszthattuk .