Meggyes krémes
Hozzávalók :
- 5 evőkanál cukor
- 1 cs. sütőpor
- 5 evőkanál liszt
- 5 tojás
Meggyes krém .
- 1 üveg meggybefőtt
- 8 evőkanál búzadara
- 1 evőkanál cukor
Vanillás krém :
- 8 dl tej
- 3 cs. vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
Tetejére :
- 0,5 l tejszínhab
Elkészítés :
-
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, egy 25X30 cm-es papíros tepsiben . 25 perc alatt megsütjük, a papírt lehúzzuk, kihűtjük .
-
A meggyet leszűrjük, a levét felfőzzük, a cukorral a búzadarával, amíg besűrüsödik .Hozzáadjuk a meggyet is.. Melegen a tésztára kenjük .
-
A pudingport egy kevés tejjel elkeverjük a maradék tejet felforraljuk , és a pudingra öntjük, besűrítjük , a tűzről levesszük, melegen belekeverjük a margarint . Ezt a krémet a meggyre kenjük .
-
Kihűtjük, és a felvert tejszínhabbal díszítjük .