Meggyes-pudingos
Hozzávalók piskótához :
- 3 tojás
- 15 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 5 ek víz
- 1 púpozott ek kakaó
- 1 ek olaj
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krém :
- 7,5 dl tej
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- 1,5 csomag vanilliás pudingpor
- 1 üveg meggy
- 1/2 üveg rumaroma
- fahéj, gyömbér
Elkészítés :
- A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, hűtjük, majd 2X2 cm-es kockára vágjuk . A meggyet fahéjjal gyömbérrel ízesítjük .. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a pudingporal ,a tejet felforraljuk, és a tojásos masszát, belefőzzük sűrűre .
- A piskótát letesszük egy tál aljába, meglocsoljuk rumaromával, megszórjuk meggyel, erre jön a pudingos krém, piskóta, meggy, krém .
- Pár órát hűtőben dermesztjük .