családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Meggyes-pudingos

Hozzávalók  piskótához :

  • 3 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 5 ek víz
  • 1 púpozott ek kakaó
  • 1 ek olaj
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Krém :

  • 7,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 csomag vanilliás pudingpor
  • 1 üveg meggy
  • 1/2 üveg rumaroma
  • fahéj, gyömbér

Elkészítés :

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, hűtjük, majd 2X2 cm-es kockára vágjuk . A meggyet fahéjjal gyömbérrel ízesítjük .. A tojásokat a cukorral habosra keverjük,  belekeverjük a pudingporal ,a tejet  felforraljuk, és a tojásos masszát, belefőzzük sűrűre . 
  2. A piskótát letesszük egy tál aljába, meglocsoljuk rumaromával, megszórjuk meggyel, erre jön a pudingos krém, piskóta, meggy, krém .
  3. Pár órát hűtőben dermesztjük .