Sáregresi
Hozzávalók
tészta :
- 25 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 0,5 dl tej
- 1 kk szb
- 1 ek kakaó
- rumaroma
Piskóta :
- 5 db tojás ( l méret-340 g )
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 10 kanál víz
- kk szb
- rumaroma
Krém :
- 2 cs van.puding
- 6 dl tej
- rumaroma
- 25 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
Csokimáz :
- 5 dkg tortabevonó
- 2 dkg margarin
- 1 ek étolaj
- 1-2 ek lekvár
Elkészítés :
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk , két részre osztva , vékonyra nyújtva , kb 35X22-cm-es tepsiben , egyenként megsütjük .Ha kihűlt , rumaromás vízzel mindkét lapot megkenjük .
- A piskóta hozzávalóit, a szokásos módon elkészítjük, 2 ek rumaromát adunk hozzá , és ha kihűlt keresztben félbevágjuk .
- A krémhez a margarint a porcukorral kihabosítjuk , adunk hozzá rumaromát . A pudingot megfőzzük , és ha kihűlt a margarinnal összekeverjük .
- Egy barna lapra krémet teszek , rányomkodom a piskótát , megint krém jön . Erre barna lap , krém , piskóta . Tetejét meleg lekvárral vékonyan lekenjük .
- A csokibevonót , mikróban ,néha megkeverve, meglangyosítjuk , hozzáadjuk a margarint , és az olajat , és a süti tetejét bevonjuk vele . Legjobb másnap szeletelni , hogy a kakaós lap megpuhuljon .