családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Sáregresi

Hozzávalók

 tészta :

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 dl tej
  • 1 kk szb
  • 1 ek kakaó
  • rumaroma

 Piskóta :

  • 5 db tojás ( l méret-340 g )
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 10 kanál víz
  • kk szb
  • rumaroma

 Krém :

  • 2 cs van.puding
  • 6 dl tej
  • rumaroma
  • 25 dkg margarin
  • 18 dkg porcukor

Csokimáz :

  • 5 dkg tortabevonó
  • 2 dkg margarin
  • 1 ek étolaj
  • 1-2 ek lekvár

 

 Elkészítés :

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk , két részre osztva , vékonyra nyújtva , kb 35X22-cm-es tepsiben , egyenként megsütjük .Ha kihűlt , rumaromás vízzel mindkét lapot megkenjük .
  2. A piskóta hozzávalóit, a szokásos módon elkészítjük, 2 ek rumaromát adunk hozzá , és ha kihűlt keresztben félbevágjuk .
  3. A krémhez a margarint a porcukorral kihabosítjuk , adunk hozzá rumaromát . A pudingot megfőzzük , és ha kihűlt a margarinnal összekeverjük .
  4. Egy barna lapra krémet teszek , rányomkodom a piskótát , megint krém jön . Erre barna lap , krém , piskóta . Tetejét meleg lekvárral vékonyan lekenjük .
  5. A csokibevonót , mikróban ,néha megkeverve, meglangyosítjuk , hozzáadjuk a margarint , és az olajat , és a süti tetejét bevonjuk vele . Legjobb másnap szeletelni , hogy a kakaós lap megpuhuljon .