Túrós szelet hamiskásan
Hozzávalók :
- 40 dkg liszt + 5 dkg
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 7 evőkanál tej
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 cs vanilliás cukor
- 1 citrom héja, leve
Krém :
- 3 cs vanilliás pudingpor
- 1 l tej
- 750 g tejföl
- 15 dkg cukor
- 1 citrom héja
Elkészítés :
- A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, 20 percig hűtőben pihentetjük. Két darab 32X30 cm-re kinyújtjuk,. Az egyiket margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, megszúrkáljuk .
- A tej 2/3-ad részét felforraljuk, a maradék tejben a pudingport,és a cukrot elkeverjük, és a felforrt tejbe öntjük, besűrítjük . Kissé kihűtjük, a tejfölt és a citromhéjat belekeverjük
- Ezt a krémet rásimítjuk a tésztalapra, rátesszük a másik lapot . Nekem van egy állíthatós keretem, és azt használtam, így a krém nem folyt ki.
- 45-50 perc alatt rózsaszínre sütjük .