családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Fatörzs

Fatörzs

Hozzávalók tészta:

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1-2 evőkanál rum, vagy aroma

Krém:

  • 3 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 púpos kanál kakaó
  • 1 narancs reszelt héja
  • 20 dkg margarin

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, amit egy kipapírozott nagy tepsiben újjnyi vastagra kenve megsütünk. Még melegen meglocsoljuk kevés rummal.
  2. Tiszta konyharuha segítségével feltekerjük, még egy nedves ruhába is betekerjük, nehogy kiszáradjon.
  3. A krémhez az egész tojásokat a cukorral , meg a kakóval habverővel kikeverjük, a narancsot megmossuk, belereszeljük.
  4. Gőz fölött  tovább keverve a habverővel, sűrűre főzzük. Ha kihűlt a habosra kevert margarint hozzákeverjük.
  5. A krém egynegyedét félretesszük a többivel megkenjük ,és bevonjuk a tekercset.
  6. Hideg vízbe mártott villával rovátkákat húzunk a tetejére, és a félretett krémből kis halmokat teszünk rá.
  7. Kétharmad résznél ferdén elvágjuk, és  a tekercshez illesztjük