Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 ek. víz
- 14dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütőpor
- 5 dkg liszt
- 5 dkg keményítő
- 1 kis kanál kakaópor
- csipet só
- cukor
Krém:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 2 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 3 narancs reszelt héja
- 22 dkg margarin
- 4 ek. reszelt csokoládé
Elkészítés:
- A tojássárgáját a vízzel cukorral, vaníliás cukorral sűrűre keverjük, kemény habbá vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük majd a tojásos masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelet nagy gáztepsibe tepsibe kenjük, 15-18 perc alatt készre sütjük. A papírt még forrón lehúzzuk róla és beletekerjük, a nedves konyharuhába is beletekerjük és hagyjuk így kihülni.
- A krémhez a pudingport 2 dl tejjel és a tojások sárgájával simára keverjük. A maradék tejet a narancshéjjal felforraljuk, a pudingos keveréket hozzáadjuk és besűrítjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a kihűlt krémet belekeverjük.
- Megtöltjük a tekercset, feltekerjük kívül is megkenjük és reszelt csokival megszórjuk. Vékony szeletekre vágva tálaljuk.