Áfonyatorta
Hozzávalók piskótához :
- 3 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál liszt
- 1/2 tasak sütőpor
Krém :
- 75 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 8 dkg porcukor
- 1 evőkanál zselatin
- 30 dkg áfonya
Tetejére
-30 dkg áfonya
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál zselatin
Elkészítés :
- A piskóta hozzávalóiból, szokásos módon 26 cm-es tortaformában piskótát sütünk, kihűtjük .
- A mascarponét, géppel felhabosítjuk, a zselatint kevés hideg vízben feloldjuk, langyosítjuk, és a krémhez adjuk .Hozzáadjuk a kiolvadt áfonyát, a porcukrot, majd óvatosan a felvert tejszínt.
- A krémet a piskótára kenjük , majd hűtjük .
- A torta tetejét a maradék áfonyával kirakjuk, a gyors torta zselatint elkészítjük, és a torta tetejére kenjük, öntjük . Hűtőben pár órát dermesztjük .