Citrom, és fehércsokikrémes máktorta
![](https://059fa07e16.cbaul-cdnwnd.com/80c17e1ad2ccfdcb0f99723cafc3a527/200003334-9db5f9db61/Máktorta, citrom, és fehércsokikrémmel-edit-20221212164251.jpg)
![](https://059fa07e16.cbaul-cdnwnd.com/80c17e1ad2ccfdcb0f99723cafc3a527/200003336-4b3c74b3ca/Citrom-fehércsokis torta-edit-20221212164554.jpg)
Hozzávalók, tészta :
- 20 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 20 dkg darált mák
- 6 db tojás
- csapott kk szod.bik
- 12 kanál víz
Fehércsoki krém :
- 20 dkg fehércsoki
- 4 dl habtejszín
- 50 dkg mascarpone
- 1 habfix
Citromkrém :
- 3 db citrom héja, leve
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
Elkészítés :
- Előző nap a fehércsokira ráöntöm a tejszínt, és lassú tüzön, állandó keverés mellett felforralom . Ha kihűlt hűtőbe teszem .Másnap robotgéppel habbá verem, félidőben beleteszem a habfixálót .
- Citromkrém : A megmosott citromokat lereszelem, kifacsarom. Az egész tojásokat a cukorral egy lábosban gőz fölött elkezdem habosítani .Amikor már sűrűsödik, 2-3 részletben hozzákeverem a margarint, és apránként a citromok levét, a legvégén a héját .
- A tésztához a tojásokat szétválasztom, a sárgáját a cukorral , és apránként a vízzel kihabosítom, a száraz hozzávalókat összekeverem . A fehérjét egy csipet sóval habbá verem , és felváltva a száraz hozzávalókkal a sárgájához keverem . (én kétszerre sütöttem , ) Mindkét tésztát , ha kihült, ketté vágom, így négy lapom lett .
- Az alsó lapot megkenem citromkrémmel -erre jön a következő lap, ezt megkenem fehércsoki krémmel -erre jön a következő lap, ezt citromkrémmel kenem meg -a tetejére szép sima lap kerüljön . Ezt fehércsokis krémmel kenem meg . Majd a tortát körbe bekenem a fehércsokis krémmel . Díszítésként nagyon vékonyra karikázott citromot tettem .