Csokoládé torta:
Hozzávalók tészta:
- 3 db tojás
- 15 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- késhegynyi szb
- 2-3 ek víz
Krém :
- 3 dl tejszín
- 7 dkg csokoládé
- fél tasak étcsokis főzős pudingpor
- 2 dl tej
- 7 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Tetejére :
- 5 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 2 ek kakaó
- 1,5 dl víz
Elkészítés :
- Előző nap a tejszínt felforraljuk , tűzről levéve a csokoládé darabokat belekeverjük . Egy-két percig forraljuk , majd levesszük , kevergetve a csokoládét felolvasztjuk benne . Miután kihűlt ,hűtőbe tesszük a másnapi felhasználásig .
- A piskótát a szokásos módon elkészítjük . a lisztbe az ek kakaót belekeverjük .18 cm-es papíros tortaformában sütjük . Ha kihűlt háromba vágjuk .
- A pudingot megfőzzük , kihűtjük . A margarint a porcukorral kihabosítjuk , és a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük .A tejszínt habbá verjük , és óvatosan a pudinghoz keverjük .
- A csokimázhoz a vizet kislábasban feltesszük , a többi hozzávalót beletesszük , és jól besűrítjük .
- A lapokat a krémmel megkenjük , a legfelsőt is , és a tetejét a csokimázzal bevonjuk .