Csokoládés, gyümölcsös mascarpone torta


Hozzávalók, piskóta :
- 7 db tojás
- 154 g liszt
- 21 g kakaópor
- 140 g cukor
- 1 ek olaj
- 1/2 mk szb
Csokoládékrém :
- 2 ek kakaópor
- 3 ek cukor
- 1/2 dl víz
- 25 dkg mascarpone
Erdei krém :
- 10 dkg erdei gyümölcs
- 25 dkg mascarpone
- 8 dkg cukor
Teteje :
- 2 ek kakaópor
- 3 ek cukor
- 1/2 dl víz
Díszítés :
- 10 dkg erdei gyümölcs
- 1/2 tasak tortazselatin
- 50 ml víz
Elkészítés :
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a 2/3 -ad cukorral kihabosítjuk. A fehérjét a megmaradt cukorral kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a szb-t, a kakaót, és egy csipet sót. Az olajat a kihabosított sárgájához adjuk . A fehérjét, óvatosan hozzákeverjük a sárga masszához, apránként a lisztes keveréket beledolgozzuk,lassú mozdulattal. 22 cm-es, papíros tortakarikába simítjuk ,előmelegített, légkeveréses sütőben, 180 fokon,20 percig sül, a hőfokot levesszük 170 fokra,és még 15 percig sütjük. Rácson kihűtjük .
- A csokoládékrém: a kakaóport, a cukrot és a vizet sűrűre főzzük majd a mascarponéhoz adjuk és habverővel jól összekeverjük. Hűtőben dermesztjük a torta összeállításáig.
- erdei gyümölcsös krém: az erdeigyümölcsöt kiolvadás után egy kevés vízzel leturmixoljuk, szitán átpaszírozzuk, hogy a magjai ne kerüljenek a krémbe. A mascarponéból félreteszünk 4 evőkanálnyit (amivel majd a torta oldalát vonjuk be vele) a többit egy habverő segítségével összekeverjük az erdeigyümölccsel és a cukorral. Hűtőbe tesszük míg össze nem állítjuk a tortát.
- Miután kihűtöttük a tortát 3 részre vágjuk, az alsó lapot a kapcsos tortaformába visszatesszük és megkenjük az erdeis krémmel, ráhelyezzük a második lapot, és a csokoládés krémmel kenjük meg, végül befedjük a harmadik lappal amit az aljával fölfele helyezünk rá.
- A csokoládémázhoz a hozzávalókat sűrűre főzzük és a torta tetején egyenletesen elkenjük.
- a díszítéshez az erdei gyümölcsöt az egyik felén szépen elrendezzük. A tortazselatint a tasakon lévő utasítások szerint vízzel felfőzzük, egy kicsit hadjuk hűlni és a gyümölcsöket lezselézzük. Az oldalát a félretett mascarponéval egy kevés cukorral összekeverve kenjük fel. Szeletelésig hűtőben dermesztjük pár órát.