Diós áfonyatorta
Hozzávalók :
tészta
- 3 db tojás +6 ek víz
- 13 dkg liszt
- 2 dkg kakaó
- 10 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja
- késhegynyi szb
Krém :
- 250 g maskarpone
- 2,5 dl tejszín
- 2X10 dkg cukor
- 250 g áfonya
- 10 dkg darált dió
- 1 cs főzős van.puding
- 3 dl tej
- 1 ek zselatin +3 ek víz
Elkészítés
- A tészta hozzávalóiból 26 cm-es tortaformában piskótát készítünk,rácson kihűtjük . A karimáját visszatesszük köré .
- A tejben megfőzzük a pudingot .A darált diót a cukor felével összekeverjük, a kihűlt pudinghoz keverjük , és a tortalapra kenjük .
- A zselatint a vízben megduzzasztjuk , pár pillanatig a mikróban meglangyosítjuk , és óvatosan a felvert habhoz adjuk .A tejszínt a másik 10 dkg cukorral felverjük , óvatosan belekeverjük a mascarpónét , és a diókrémre kenjük.
- Megszórjuk áfonyával , és hűtőben dermesztjük.