családi receptek, kipróbálva, elkészítve .

Ehetőfinomságok



kiralynerzsuzsa@gmail.com

Diós-narancsos torta

 
 
  Hozzávalók, tészta :
  • 6 db tojás
  • 12 kanál víz
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg liszt
  • 1 mokkás szb
  • 1 ek cukrozott narancshéj
  • 1 ek narancslekvár
  • 8 dkg cukor
  • 1 narancs héja, leve

  Krém .

  •   20 dkg margarin
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek cukrozott narancshéj
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 ek narancslekvár
  • 3,5 dl tej
  • 1 főzős tejszín ízű pudingpor

  Tetejére :

  •   1 narancs felszeletelve
  • 1 gyors zselatin
  • 3 dl víz
  • 2 ek baracklekvár

  Elkészítés :

  1.  Tojásokat szétválasztom, sárgáját a cukorral kihabosítom,apránként a vizet hozzádom, belekeverem az összes narancsot, fehérjét csipet sóval habbá verem .Lisztet, diót, szb-t összekeverem, és felváltva a fehérjével, a sárga masszához keverem.Sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformában, kb 40 percig sütöm .A formából kiveszem, rácson kihűtöm, és három lapba vágom .
  2. A krémhez a pudingport megfőzöm, a margarint a cukorral kihabosítom, belekeverem a narancsokat, diót .A kihűlt pudinggal összekeverem . A tortát megtöltöm vele .
  3. Tetejét a felmelegített lekvárral, vékonyan megkenem, kirakom narancsszeletekkel . A zselatint a tasakon leírtak szerint elkészítem, és a narancsok tetejére kenem .