Diós-narancsos torta
Hozzávalók, tészta :
- 6 db tojás
- 12 kanál víz
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg liszt
- 1 mokkás szb
- 1 ek cukrozott narancshéj
- 1 ek narancslekvár
- 8 dkg cukor
- 1 narancs héja, leve
Krém .
- 20 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 ek cukrozott narancshéj
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 ek narancslekvár
- 3,5 dl tej
- 1 főzős tejszín ízű pudingpor
Tetejére :
- 1 narancs felszeletelve
- 1 gyors zselatin
- 3 dl víz
- 2 ek baracklekvár
Elkészítés :
- Tojásokat szétválasztom, sárgáját a cukorral kihabosítom,apránként a vizet hozzádom, belekeverem az összes narancsot, fehérjét csipet sóval habbá verem .Lisztet, diót, szb-t összekeverem, és felváltva a fehérjével, a sárga masszához keverem.Sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformában, kb 40 percig sütöm .A formából kiveszem, rácson kihűtöm, és három lapba vágom .
- A krémhez a pudingport megfőzöm, a margarint a cukorral kihabosítom, belekeverem a narancsokat, diót .A kihűlt pudinggal összekeverem . A tortát megtöltöm vele .
- Tetejét a felmelegített lekvárral, vékonyan megkenem, kirakom narancsszeletekkel . A zselatint a tasakon leírtak szerint elkészítem, és a narancsok tetejére kenem .