Hozzávalók :
- 5 dkg liszt
- 30 dkg darált mandula
- 8 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
Krém :
- 2,5 dl tej
- 2 ek vanilliáscukor
- 2 tojássárga
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vanilliáscukor
- 30 dkg margarin
- 10 dkg darált mandula
- 3 ek brandy
Ezen kívül, díszítéshez :
- 5 ek baracklekvár
- 10 dkg tortabevonó fehércsoki
- 3 dkg étcsoki
- 2 ek olaj
- 10 dkg reszelt mandula
- 1 dl tejszín
- 1 cs habfixáló
Elkészítés .
- A tésztához a lisztet összekeverjük a mandulával. A tojásfehérjét csipet sóval kemény, majd a hozzáadott cukorral fényes habbá verjük .Óvatosan beledolgozzuk a lisztes keveréket .A masszát öt felé osszuk .
- Öt darab 26 cm-es papírra simítjuk, és egyesével 10-12 perc alatt világosra sütjük . Melegen a papírt lehúzzuk és teljesen kihűtjük .
- A krémhez a fél dl hideg tejben elkeverjük a pudingport, és a tojássárgát .A maradék tejet , cukorral és vanilliáscukorral felforraljuk, majd a pudingos keverékhez adjuk .A krémet gőz fölött besűrítjük .A margarint habosra keverjük , összedolgozzuk a krémmel, mandulával, és a brandyval .
- A legszebb lapot félretesszük, a többi lapot a krémmel megkenjük. A félretett lapot a tetejére tesszük, a megmelegített lekvárral megkenjük .
- A kétféle csokoládét külön-külön gőz felett felolvasztjuk. A fehéret elkeverjük az olajjal, és a torta tetejére simítjuk . Az étcsokoládét nyomózsákba tesszük, és vékonyan a tortára csorgatjuk. Majd oda-vissza haladva késfokkal mintát húzunk bele.
- Megszárítjuk, majd hűtjük .
- Az oldalát a szeletelt mandulával megszórjuk. A habfixálóval felvert habbal a torta szélére rózsákat nyomunk .