Hozzávalók:
- 8 dkg margarin
- 8 dkg cukor
- 1 ek. rum
- 5 szétválasztott tojás
- 1 ek. konyak
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg reszelt csokoládé
- 20 dkg darált mandula
- 1 tk. sütőpor
Krém:
- 15 dkg tejföl
- 1 cs. piros italpor
- 5 világos lapzselatin
- 60 dkg tejszín
- 2 cs. habfixáló
Máz:
- 2 cs. tortazselé
- fél l narancslé
Elkészítés:
- Margarint a cukorral tojások sárgájával vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a csokoládét, mandulát, konyakot, rumot és a sütőport végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát 26 cm átmérőjű papírral bélelt tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. A formából kivéve rácson kihűtjük.
- A krémhez a tejfölt elkeverjük az italporral. A zselatint a tasakon leírtak szerint elkészítjük és belekeverjük a tejfölbe. Amint a krém dermedni kezd beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá vert tejszínt.
- A tésztát visszatesszük a tortakarikába és rásimítjuk a masszát. A csomagoláson lévő utasítás szerint a narancslével elkészítjük a tortazselét. Hagyjuk kihülni és a torta tetejére kenjük. Hűtőben hagyjuk dermedni.