Joghurtos máktorta
Hozzávalók tészta:
- 10 dkg puha margarin
- 30 g porcukor +90 g porcukor
- 1 tasak van cuki
- csipet fahéj
- pici só
- 4 db közepes tojás
- 4 db fehérje
- 100 g darált mák
- 70 g liszt
Krém :
- 1 ek zselatin
- 400 ml görög joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 4 ek porcukor
- 1 üveg meggybefőtt
- 250 ml tejszín
Tetejére
- egy tasak gyors zselatin
- meggybefőtt leve
Elkészítés :
- A margarint a 90 g porcukorral, fahéjjal, van cukival habosra keverem . A tojásokkal egyenként hozzáadva, tovább keverem .A 4 fehérjét a 30 g porcukorral habbá verem . A mákot lisztet összekeverem , és felváltva a habbal , a margarinos masszához keverem . 26 cm-es kapcsos tortaformában tűpróbáig sütöm . Rácson kihűtöm .
- Az evőkanál zselatint 3 ek vízben megduzzasztom, felmelegítem .A joghurtot, citromhéjat , porcukrot összekeverem, és a felvert tejszínt hozzáadom . A kihűlt zselatint hozzákeverem , és kb 10 percre beteszem a fagyasztóba .
- A krémet rákenem a tortára , megszórom a meggyyel .A zselatint a meggylével a tasakon leírt módon elkészítem , és a tortára kenem .