Pisztácia torta
Hozzávalók :
- 6 db tojás
- 12 ek víz
- 16 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg pisztácia
- kh szb
Krém :
- 15 dkg pisztácia
- 15 dkg porcukor
- 2 cs tejszínes pudingpor
- 0,6 l tej
Elkészítés :
- A pisztáciát 1 percre forró vízbe mártom ( könnyen lejön a héja ), összedörzsölve leszedem a a héjaát. Száraz serpenyőben megpirítom , apróra darálom. 24 cm-es tortaformába papírt vágok .
- A tojásokat szétválasztom, a sárgáját, a cukorral, és apránként a vízzel kihabosítom . A lisztet a szb-vel összeszitálom, hozzáadom a pisztáciát . A fehérjét kemény habbá verem ( kanálon meg kell álljon ), és felváltva a liszttel a sárgához keverem .A papíros formába öntöm , elsimítom , és először kb 5 percig erős lángon , majd mérsékelt lángnál ,kb 40 percig sütöm . Rácson kihűtöm , és háromba vágom .
- A pudingot megfőzöm , kevergetve kihűtöm . A margarint a cukorral kihabosítom , a kihűlt pudinghoz keverem , a pisztáciával együtt .
- Megkenem a tortát , és a tetejét is díszítem a pisztácis krémmel .