Szedres tiramisu torta
Hozzávalók :
- 2 cs babapiskóta, 40 dkg
- 30 dkg eper
- 30 dkg szeder
- 50 dkg mascarpone krém
- 8 dl habtejszín
- 2 ek zselatin
- 5 dl citromlé
- 5 dl víz
- 1 citrom reszelt héja
- 25-30 dkg porcukor
Elkészítés :
- Az epret és a szedret külön pürésítjük, mindegyikbe keverünk a porcukor és a mascarpone felét ,citromhéjat , és 1 ek beáztatott, felmelegített, lehűtött zselatint. A tejszínt habbá verjük, és egy-egy harmadát a krémhez keverjük . Betesszük a hűtőbe, dermedni .
- A vizet és a citromlét 2 ek porcukorral összekeverjük, és a piskótákat megmártjuk benne
- Egy 26 cm-es torta forma aljába egy sor piskótát teszünk, jó szorosan, ha kell eltördelhetjük, rátesszük az egyik krémet, újra áztatott piskóta jön, majd a másik krémet kenjük, fel .
- Újra hűtés következik, majd a megmaradt zejszínnel feldíszítjük .