Sziciliai citromtorta
Hozzávalók tészta:
- 4 db tojás
- 3 db citrom
- 12 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 22 dkg darált mandula
- 9 dkg liszt
Tetejére :
- 2 db citrom héja, leve
- 4 dl tejföl
- 6 dkg cukor
Elkészítés :
- A citromot megmosom, lereszele, a levét külön kifacsarom . A tojásokat szétválasztom . A sárgáját a cukorral kihabosítom . Apránként belekeverem a puha vajat . Kb 4-5 adagban, minden adagot jól kikeverve, mert összehúzza .Amikor az összes vajat felvette a tészta (egynemű lett), kanalanként beledolgozom a citromlevet, és a héját . Ez is összehúzza, így inkább tovább tartson . Amikor felvette a citromlevet, akkor mehet egy kis adag újra !
- A tojásfehérjét kemény habbá verem, és felváltva a mandulás liszttel, a sárgakrémhez adom . Egyneművé keverem .
- Kapcsos 24 cm-es tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben, 10 percig sütöm, majd leveszem a hőfokot 150 fokra, és kb 40 percig sütöm .
- A citrom héját, és levét a tejföllel összekeverem, és azzal tálalom a tortát .