Tejszínes csoki torta
Hozzávalók :
- 24 cm -es formához
- 6 db tojás
- 12 kanál víz
- 12 dkg cukor
- 1 tábla (10 dkg ) 80 %-os csokoládé
- 32 dkg liszt
- 1 kávéskanál szb
Krém:
- 1 tábla 80 %-os csokoládé ( 10 dkg)
- 0,5 liter tejszín
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 0,5 dl víz
- 2 ek cukor
- 2-3 ek kakaó
- 2 tábla csokikocka
- 1 ek baracklekvár
Elkészítés :
- A tejszínt előző nap az egyik tábla csokival, felforraljuk. ( nem kell főzni. Kihűtjük, és egy napig hűtőben tartjuk .
- Az egyik tábla csokoládét lereszeljük almareszelőn, a liszttel szb-vel elkeverjük .A tojássárgákat a cukorral ,és apránként hozzáadva a vizet habosra keverjük .A fehérjét kemény habbá verjük .
A száraz hozzávalókat , felváltva a fehérjével ,a sárga masszához keverjük óvatosan .Papírral bélelt tortaformában, kb 35 percig sütjük . Rácson kihűtjük , háromfelé vágjuk .
-
A hideg csokis tejszínt habbá verjük, és a háromfelé vágott piskótát megkenjük , összerakjuk.
-
A vízből, kakaóból, cukorból sűrű masszát főzünk. A lekvárt meglangyosítjuk, és leheletvékonyan a felső piskóta lapot megkenjük .Erre kenjük a csokoládémázt .
-
A csokikockával díszítettem .