Hozzávalók:
- 7 db tojás
- 14 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 ek. olaj
Krém:
- 30 dkg málna
- 8 dl tejszín
- 4 cs. habfíxáló
- 15 dkg cukor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk, sárgáját 2/3 cukorral és az olajjal habosra keverjük a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
- A lisztben elkeverjük a sütőport. A kemény habbá vert fehérjét a sárga masszához adjuk és óvatosan elkeverjük majd a lisztet is hozzákeverjük. 26 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és kb. 25-30 percig sütjük. Rácsra tesszük kihűlni.
- A mélyhűtött málnát lecsepegtetjük pár szemet félre teszünk a tetejére díszíteni, a többit összeturmixoljuk. A tejszínt a cukorral és a habfixálóval jól felverjük és a 1/4 részét félre tesszük. A többihez hozzákeverjük a málna turmixot.
- A piskótát 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel, oldalát és a tetejét a félre tett tejszínnel bevonjuk a tetejére habrózsákat nyomunk és a málna szemekkel díszítjük. Hűtőben dermesztjük.