Cukorkával töltött torta
Hozzávalók :
- 5 db tojás
- 10 ek víz
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- kh szb
- 40 dkg zselés cukorka, ( lehet aszalvány , csokigolyó , bármi )
Krém :
- 20 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 cs csokoládé pudingpor
- 1 ek kakaó
Elkészítés:
- A hozzávalókból piskótát készítünk, egy 24-cm-es tortaformában, ( én egy papírral bélelt fazékban készítettem .)
- Rácson kihűtjük , és négy lapba vágjuk , a két középsőt, kivágjuk , úgy hogy körben három-négy cm-es pereme legyen .
- A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport .a margarint habosra keverjük a porcukorral , és a kihűlt pudinggal , kakaóval, összekeverjük .
- Egy egész lapot leteszünk egy sima felületre , megkenjük a krémmel .ráteszünk egy lyukas lapot , megkenjük krémmel , újra lyukas lap jön, krém .
- A lyukba töltjük a cukorkát, vagy amit választottunk , a lapot megkenjük , és a tetejére tesszük az egész lapot .
- Körben az egész tortát, tetejét , is krémmel bekenjük . Behűtjük ,és ugyanúgy szeleteljük, mint más tortát .