Erdei gyümölcsös joghurttorta
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 30 dkg liszt
- kk szb
- 18 dkg liszt
Krém
-
25dkg erdei gyümölcs
-
0,5 l tejszín
-
20 dkg porcukor
-
2 ek zselatin
Tetejére
- 20 dkg gyümölcs
- 1 tasak gyors zselatin ( 3 perces )
- 0,5 l víz
- 2 ek cukor
Elkészítés :
- Elkészítjük a piskótát .Félbevágjuk .
- A tejszínt habbá verjük , beletesszük a felolvasztott zselatint.( kevés vízben megduzzad , utána, 1 percig melegítjük , mikróban , kihűlés után lehet felhasználni .) a lecsepegtett, és leturmixolt gyümölcsöt . Mélyhűtőben dermesztjük, vigyázva , ne fagyjon meg .
- Tortakarikát pattintunk a piskótalap köré .Megtöltjük a krémmel , egy keveset hagyunk a tetejére .Rátesszük a másik lapot . Tetejét lekenjük a maradék krémmel , kirakjuk a gyümölccsel , és bevonjuk a zselatinnal .